Poprzedni temat :: Następny temat

Pchli Targ (Sprzedam, kupie, zamienie, poszukuje)

Autor Wiadomość

ManJAk

TECHSMITH

Wysłany: 2009-02-06, 17:16   

no mówie, u mnie jest ASP i 20 sklepów, pewnie którys ma duzy wybór ;ppp

Cytat:

Osobiście polecam: http://www.bunkier.com/
Fajne sprawy tam niektóre mają,ja se np dziś zamówiłam taką małą torbe czarną z krzyżem.

torbe? tą? dobrze się czujesz??? O.O --_-
http://www.bunkier.com/po...1930&kat_id=101 to?
nie mogę znaleźć w googlu "krzyża chrobrego" by sie upewnić czy nie łącze dwóch innych nazw innych rzeczy, ale to z torebki kojarzy mi się z krzyżem żelaznym (symbolem zdelegalizowanym w kraju) i piosenką Róż Europy ;)

zakładam że faszyzmu nie popierasz co nie? --_-
a i tak poza tym to symbol na tej torebce jest na 90% prawnie zakazany w naszym kraju

z tego powodu http://pl.wikipedia.org/w...BC_%C5%BBelazny

a na zakończenie piosenka: http://www.wrzuta.pl/audi...rzyze.chrobrego

Cytat:

Po roku 1945 Krzyż Żelazny został usunięty z wachlarza odznaczeń niemieckich. Zgodnie z prawem z 26 lipca 1957 dozwolone jest noszenie tego odznaczenia z usuniętą swastyką. W wypadku jego naruszenia czekają surowe sankcje. W odróżnieniu do swoich partnerów z NATO Niemcy nie wydaja więcej żadnych odznaczeń za odwagę na polu walki.

Po uczestnictwie niemieckich wojsk w misjach NATO i ONZ wybuchła dyskusja o ponownym wprowadzeniu odznaczeń dla zasłużonych na polu walki. Przeciwnicy ponownego wprowadzenia Krzyża Żelaznego mówią o asocjacji krzyża z nazistowskim reżimem. Jego zwolennicy widzą zaś długą i chlubną tradycje związaną z powstaniem odznaczenia.

jak Ci sie podoba podobienstwo?

Tradycja pojedynków umarła wraz z kobietami, za które mężczyźni gotowi byli oddać swoje życie...

Narsereg  

Strażnik Ranaloth

Ognisty Urodziwiec

Wysłany: 2009-02-06, 17:27   

Maniek żeś się rozpędził, odznaczenie to ma długą historię, a ja jakoś nie widzę żeby gdzieś na tej torebce (chlebaku) widniała swastyka...

The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness. For he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you.

Ines  

Wysłany: 2009-02-06, 17:34   

Nu,bez swastyki. Ale co za uj! Zwykle zwracam uwage na symbole ==' yh. Chciałam czarną torbe,ale mieli na wybrakowaniu,czy już nie mieli,a czekać mi sie nie chciało >.>
Nu nic,na szczęście mam na tyle dużą naszywke z ziomalski twitym.

"ludzie są najbardziej do siebie podobni kiedy śpią lub kiedy są martwi"

ManJAk

TECHSMITH

Wysłany: 2009-02-06, 17:37   

Nars:
jest to najwyzsze odznaczenie czasów 3 rzeszy, nie w kazdej wersji było z swastyką,
i jest symbolem wpisanym do zakazanych w Polsce.
mi sie skojarzyło właśnie z tym, a wątpię by Ines chciała być kojarzona z ideologią której (jak sądzę) nie popiera.

[Ines odpisała zanim wysłałem posta ;) ]

Tradycja pojedynków umarła wraz z kobietami, za które mężczyźni gotowi byli oddać swoje życie...

Rita  

Rita

Wysłany: 2009-02-06, 20:36   ;)

chodzi mi o te w formie papierowej no i na początek to te polskie jak się bardziej wgłębię w temat mangi to dopiero spróbuje obcojęzyczne;) :cool:

Rita^^

Sharli  

Administrator

Radość Cukiernika

Wysłany: 2009-06-15, 16:20   

Sis ma do sprzedania:

HG HWDP - rozmiar M
Stan: używana (nałożona 2 razy przez dziewczynę), db+

5G - Na zdjęciu bluza, ale do sprzednia koszulka - rozmiar L
Stan: nowa, bdb

Cena do negocjacji ;)
Do każdej koszulki vlepki gratis.
Studenci japonistyki - rabat :freak:

Dla osoby, która kupi 2 koszulki plakat ME gratis.

"Most people think time is like a river, that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time, and I can tell you, they are wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I really am and why I say this. Come, and I will tell you a tale like none you have ever heard... "

El Sacacorchos!

Prawdziwy Miś Przytulasek

La-li-lu-le-lo

Wysłany: 2009-06-15, 16:38   

Sharli napisał/a:

Studenci japonistyki - rabat

Niby dlaczego?

Sharli  

Administrator

Radość Cukiernika

Wysłany: 2009-06-15, 16:39   

El Sacacorchos! napisał/a:

Niby dlaczego?

Sore wa himitsu desu ;)

"Most people think time is like a river, that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time, and I can tell you, they are wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I really am and why I say this. Come, and I will tell you a tale like none you have ever heard... "

El Sacacorchos!

Prawdziwy Miś Przytulasek

La-li-lu-le-lo

Wysłany: 2009-06-15, 22:44   

Anata wa nihongakka no gakusei wa "Henpu Guru" no ongaku o kiku to iiu kara watashi o okorasemashita yo.

Rabarbar  

~

Wysłany: 2009-06-16, 07:41   

ManJAk napisał/a:

Nars:
jest to najwyzsze odznaczenie czasów 3 rzeszy, nie w kazdej wersji było z swastyką,
i jest symbolem wpisanym do zakazanych w Polsce.
]

http://pl.wikipedia.org/w...=20060304002744 NaziElbląg pozdrawia

ManJAk

TECHSMITH

Wysłany: 2009-06-16, 11:37   

Łaku napisał/a:

http://pl.wikipedia.org/w...=20060304002744 NaziElbląg pozdrawia

pierdolisz, i w dodatku o tym wiesz
1. nie jest czarny z białą/srebrną otoczką
2. jest grubszy/inne proporcje

Dysza
[Usunięty]

Wysłany: 2009-06-16, 18:57   

Co innego z IWW http://en.wikipedia.org/w...14IronCross.jpg
Co innego z IIWW http://en.wikipedia.org/wiki/File:Grandcross.jpg
A co innego współczesny "następca" http://en.wikipedia.org/w..._Tapferkeit.png
Zakazana jest swastyka, nie krzyż.

ManJAk

TECHSMITH

Wysłany: 2009-06-16, 20:05   

jak widzisz ten nowy jest inny, złotawy, własnie po to by sie odróżniał od tego z czasów rzeszy, podobnie symbol bundeswery jest obecnie szaro niebieski, tez by widniał inny niz ten z czasów rzeszy.
a skoro juz sie powołujesz na wiki:
"Od 26 lipca 1957 prawo niemieckie zabrania noszenia Krzyży Żelaznych przyznanych w okresie II wojny światowej oraz reguluje kwestię odznaczeń zastępczych nie posiadających znaku swastyki. Powojenne siły zbrojne Niemiec przyjęły stylizowany Krzyż Żelazny za swój symbol."

potem pozwolono nosic krzyze bez sfastyki, po to by weterani wojny nie czuli sie ograbieni z odznaczenia, ale takich dziadków co je noszą jest niewielu, nowych nie przyznawano

Dysza
[Usunięty]

Wysłany: 2009-06-16, 21:56   

Tak. Eisernes Kreuz przyznawali do 1945. Ustawa z 1957 zmieniła [tylko dla weteranów] to na to. Nie wiem, na jakiej się nosiło [bo teraz, jak słusznie zauważyłeś, niewielu to ma] wstążce wersję 1957.

Karin  

Miau...?

Wysłany: 2010-04-20, 03:08   [Sell] Pozbywam się biblioteczki - fantastyka, anime, manga.

http://allegro.pl/show_us...php?uid=4791465

Sprzedam:

Fantastyka:

Harry Potter - KOMPLET - 7 TOMOW miekka UŻYWANE!
2586 kroków - Pilipiuk Andrzej
Arcymag tom 1 Aleksander Rudazow
Wojna czarownic Lodowa pustynia Maite Carranza t.2
Świadomość Demona - Anna Wielachowska
Wydrwiząb - Eugeniusz Dębski
Zemsta czarownicy - Joseph Delaney

Mangi:

MANGAMIX nr 1, 3, 5, 6, 9, 10, 11, 12, 14
Exaxxion tom 1
Ragnarok tom 2
Chirality tom 3 Satoshi Urushihara
Chirality tom 1 i 2 i 3 Satoshi Urushihara KOMPLET
Plastic Little tom 1 Satoshi Urushihara Wydanie 1
Legend of Lemnear tom 1 i 2 KOMPLET
PARADISE KISS - UNIKALNY KOMPLET PIECIU TOMÓW !
Heat tom 1.
Wish tom 1 i tom 2
Seimaden tomy 1-5
Seimaden tom 8
Seimaden Wydanie Specjalne
Princess Ai tom 1 i 2 PL
Mars tomy 1-11 i 14-15 Łącznie 13 tomów !!!
Vampire Princess Miyu Tomy 1-7 oraz 9
X CLAMP tomy 1-18 UNIKALNY KOMPLET !!! Tylko TU !!

Anime:

SPIRITED AWAY W KRAINIE BOGÓW - kaseta video
TENCHI THE MOVIE kaseta video MUYO IN LOVE !
ARMITAGE III kaseta video UNIKAT
TENCHI MUYO IN LOVE - 2 kaseta video

Muzyka:

ALICJA W KRAINIE CZARÓW ALMOST ALICE Nowe CD !!!

Zainteresowanych zapraszam tutaj:

http://allegro.pl/show_us...php?uid=4791465

Oh well do you, do you do you want to?
Oh well do you, do you do you want to, want to go
Where I've never let you before?

Sariel  

Wysłany: 2010-07-26, 15:56   

Sprzedam:

ARTYKUŁY PLASTYCZNE:

~ manekin drewniany rysowniczy. Wysokość ok. 20cm. Model damski (choć tego aż tak nie widać). Nieużywany. Dostałam go na urodziny i postawiłam na półce. Cena to 20zł.
manekin

~ sztaluga mała drewniana. Również nieużywana. Kupiłam ją w zestawie z akrylami, ale nie czułam potrzeby używania jej^^" Może także służyć do dekoracji domu (np. postawić sobie na niej menu albo jakieś zdjęcie w kuchni etc). Jest bardzo łatwa w przechowywaniu, można ją złożyć do naprawdę minimalnych rozmiarów. Cena to 30zł.
wygląda mniej więcej tak:
sztaluga

KSIĄŻKI FANTASY:

~ SokolniczkaMarion Zimmer Bradley. Wydawnictwo Alfa. Stan: dobry. Książka ma już kilka lat, ale była czytana może z pięć razy, raz była ze mną na wyjeździe. Nosi ślady użytkowania, ale minimalne^^" Cena to 15zł.
(chwilowo nie mam jak zrobić zdjęcia, a i na necie nie mogę znaleźć okładki, żeby pokazać jak wygląda)

~ Alicja i Ciemny Las Jacek Piekara. Wydawnictwo Red horse. Stan: idealny. Książka ma ok. roku, czytana raz. A potem odłożona na półkę. Jako, że nie mam pierwszej części, a nie zachwyciła mnie aż tak, żeby posiadać obie postanowiłam ją sprzedać^^' Jeszcze pachnie nowością. Cena to 18zł.
alicja

~*~
Ponadto miałabym jeszcze do sprzedania kilka moich obrazów, jednak z braku aparatu, nie mam jak zrobić im zdjęć. Mogłabym też malować na zamówienie, jeśli ktoś wyraziłby taką chęć. Obrazy nie byłyby drogie, gdyż mój talent nie jest jakiś wielki^^" Ale jeśli ktoś jest chętny to proszę pisać do mnie na PW albo na gg: 5998395.

"Szczęśliwa? Krowy są szczęśliwe, Normo, i popatrz, co je spotyka..."
Odpowiedz do tematu