Przesunięty przez: Rabarbar 2006-05-20, 19:14

Poprzedni temat :: Następny temat

Najgłupszy polityk

Autor Wiadomość

Rabarbar  

~

Wysłany: 2007-08-03, 16:04   

Strider napisał/a:

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Łaku chyba nie mówisz poważnie :lol: Oprócz dość mądrych postulatów, ma całe mnóstwo niemożliwych do spełnienia.

Poprosze o przykłady najlepiej w formie cyctatów.

Strider napisał/a:

W tej chwili pucuje się do kibiców, bo podczas ostatnich wyborów na Podlasiu przekonał się o naszej sile. Jeden z postulatów: dać kibicom sektor, gdzie będą mogli się swobodnie napierdalać. Dla mnie niegłupi, ale...

A do kogo ma się pucować w tej Polsce B z swoimi liberlanymi poglądami? Do rolników którzy do dziś chwalą Gierka z emerytury rolnicze czy nierobów jadących na socjalu?

Strider napisał/a:

Ogólnie facet niepoważny jest, UPR może tylko zyskać pozbywając się go.
Raczej się go nie pozbędą bo to jedyny ich rozpoznwalny szerzej polityk. Pozatym Korwin-Mikke zdołał sobie zrobić tam swoją małą sekte Korwinowców" którzy jego słowa uznają niemal za objawienia. Zresztą samo UPR jest mocno niespójne - zepchnięte na margines polskiej polityki różne liberalne opcje, od anarchokapitalistów , wolnościowców do narodowców i konserwatystów o liberalnym spojrzeniu na gospodarke. Tak czy inaczej ocna działaności Korwin-Mikkego jest różna i w samym UPRze. Ale nadal nie jest to powdów żeby odmawiać mu inteligencji bo jego publicystyke jest szczera i błyskotliwa.

Strider  

Szpieg z Krainy Deszczowców

Strażnik

Wysłany: 2007-08-03, 20:32   

Korwin napisał/a:

"Proszę znaleźć mi kogoś, czyj krewny zginął w tym samym dniu (tj. w niedzielę) w wypadku samochodowym - a zainicjuję proces o wypłacenie takiego samego odszkodowania, jakie otrzymały rodziny ofiar spod Grenoble."

Nie jest to cytat o jaki prosiłeś, ale te pojawią się dopiero wraz z moją chęcią do szukania ich. Te słowa mnie rozśmieszyły z jednego powodu: gdyby chciał coś takiego zrobić (a pewnie by na tym dobrze wyszedł) to by bez problemu znalazł odpowiednią osobę. Czemu tego nie zrobił? Pojęcia nie mam.

A co do UPR - doszły mnie głosy, że zaczynają się tam niepokoje. Sam piszesz (i trudno się z tym nie zgodzić), że Korwin jest jedynym rozpoznawalnym politykiem tej partii. No a partia nie odnosi żadnych sukcesów (mimo wielu mądrych postulatów). Jest problem, trzeba znaleźć jego źródło i go rozwiązać. Według mnie to właśnie ten polityk jest winny.

Rabarbar  

~

Wysłany: 2007-08-03, 21:39   

Strider napisał/a:

Korwin napisał/a:

"Proszę znaleźć mi kogoś, czyj krewny zginął w tym samym dniu (tj. w niedzielę) w wypadku samochodowym - a zainicjuję proces o wypłacenie takiego samego odszkodowania, jakie otrzymały rodziny ofiar spod Grenoble."

Nie jest to cytat o jaki prosiłeś, ale te pojawią się dopiero wraz z moją chęcią do szukania ich. Te słowa mnie rozśmieszyły z jednego powodu: gdyby chciał coś takiego zrobić (a pewnie by na tym dobrze wyszedł) to by bez problemu znalazł odpowiednią osobę. Czemu tego nie zrobił? Pojęcia nie mam.

Bardzo słaby przykłąd na twoją teze- przecież po to nie szukał osoby bo on od tego nie jest - on nadał komunikat że takie osoby mogą się do niego zgłaszać! A co niby - korwin ma przeglądać nekrologi albo kartoteki policyjne żeby znaleśc ofiary wypadków? A co on - Armia Zbawienia? Nie, to poszkodawani mają interes żeby się do niego zgłaszać. A poszkodowanym jest każdy komu rząd nie wypłacił pieniędzy tylko dlatego że jego bliski nie zginoł z 23 innymi ludźmi, tylko solo. Wogóle chciałbym zauważyć że ta prośba i akcja z nią związana jest prowokacją którą ma ośmieszyć wszelakie 'dobrowujostwo' naszych polityków.

Strider napisał/a:

No a partia nie odnosi żadnych sukcesów (mimo wielu mądrych postulatów). Jest problem, trzeba znaleźć jego źródło i go rozwiązać.

Źródło jest takie Striderze że żyjemy w kraju wciąż w dużej częsci jak na kraj rozwinięty rolniczym, a pozatym większośc wyborców wciąż ma za sobą więcej życia w socjalizmie niż w nowej tylko trochę mniej socjalistycznej polsce. Poprostu brak odpowiedniego elektoratu, same UPR zresztą doskonale o tym wie i za cel stawia sobie nie +50% ale ok 15%.

Sharli  

Administrator

Radość Cukiernika

Wysłany: 2009-07-27, 12:50   

Najlepsze wpadki polityków ;P
'Welcome everybody' by Olejniczak XD

"Most people think time is like a river, that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time, and I can tell you, they are wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I really am and why I say this. Come, and I will tell you a tale like none you have ever heard... "

Sithius  

Godlike Master

Wysłany: 2009-07-28, 10:07   

To ja gdzieś wczoraj widziałem filmik z najciekawszymi wypowiedziami Kurskiego. Wygrał tekst: "dlaczego ten Pan patrzy na mnie wzrokiem, który mógłby otwierać radzieckie konserwy?" :mrgreen:

Krs

Pan własnego umysłu

Wysłany: 2010-05-29, 21:55   

Hmm, może nie będzie to najgłupszy polityk ale...

Oglądałem swego czasu jakiś program w telewizji. Była tam debata na temat, na temat limitów w produkcji mleka narzuconych przez Unie. W debacie brał udział m.in. poseł samoobrony. Ów pan dziwił się, skąd są te limity, skoro przeciętny polak spożywa tylko około 40% ilości mleka jakie powinien dziennie, mówiąc w ten sposób jakby w
60% przypadków człowiek miał problem z kupieniem mleka w sklepie. Doprawdy popadli wszyscy w zadumę po jego wypowiedzi...

Jakkubus  

Bezśmiertny

Wysłany: 2010-07-06, 13:10   

To nie politycy, ale wyborcy są głupi. :sad: Smutna prawda.

Całe życie umieramy
Odpowiedz do tematu