Przesunięty przez: aqvario 2007-04-17, 00:48

Poprzedni temat :: Następny temat

Seria Total War

Autor Wiadomość

Helios  

Wysłany: 2006-02-06, 18:46   Seria Total War

Temat dla miłośników gier z serii Total War :faja: (mam nadzieje że tacy są....)

W pierwszą część, Shoguna, nie grałem w ogóle (pomijając denne demo), bo internetu wtedy nie miałem, a wiadomo skąd gry i dzieci się biorą ;d Spory czas później w CDA dali demo Medievala, też denne, ale grałem jak głupi :grin: Po jakims czasie załatwiłem sobie pełna wersje i dopiero się zaczęło :freak:
Obecnie pogrywam w trzecią część serii, czyli Rome: Total War, a dokładniej w modyfikacje zwaną Rome: Total Realism. Różnica jest olbrzymia :O Prowincji zdecydowanie jest więcej (czasami aż za dużo...), podczas bitew jednostki już nie biegają z szybkością dzikich królików a obrażenia są o wiele bardziej wyważone. A samych jednostek jest więcej (na szczęście wywalili te bzdurne płonące świnie o.O) i nie można ich rekrutować wszędzie (bo jakim cudem rekrutować własne jednostki w świeżo podbitej prowincji?). Większy nacisk jest położony na najemników, jest ich o wiele więcej, ale też więcej kosztują (koszt początkowy większy, później jak normalna jednostka). Właściwie, to grając Macedonią, połowa mojej armii to byli najemnicy z Tracji, bo z samymi falangami byłoby trudno :P Ogólnie co tu mówić, RTW dostaje sromotnie w dupe od RTR :]
Wczoraj zainstalowałem dodatek do RTW, Barbarian Invasion, ale po grze w RTR to raczej byłem zawiedziony, mapka znowu jest mała, prowincji też mało, ogólnie paskudnie i trzeba czekać aż wyjdzie RTR dla tego dodatku ;( Ale jest jedna dobra strona, powrócił system religii z Medievala, znowu moge z radością obalać te wsztętne świątynie fałszywych bogów :freak: No i jakby troche szybciej wszystko chodziło, chyba poprawili troche engine pod względem wydajności o.o

Aha, jest jeszcze inna, duża modyfikacja do RTW: Europa Barbarorum, ale na razie jest w staduim beta wersji ;(

I jeszcze jedno "aha" => klyknyj :devil: Chyba zaczne zbierac na nowego kompa :D

Najlepszy film wszechczasów | najlepszy piracki soundtrack | Najlepszy piracki soundtrack + jedyny ostatnio film piracki
Dostatecznie zaawansowana ignorancja jest nieodróżnialna od złej woli.
Nie przypisuj złej woli do spraw, które można wytłumaczyć głupotą.

Dobromir  

BRZYTFA

Wysłany: 2006-02-06, 20:39   

Grałem w Medieval, aktualnie gram w Rome. Medieval - na początku byłem zachwycony, ale szczątkowa ekonomia i beznadziejna dyplomacja szybko mnie znudziły. Rome jest znacznie lepszy i gra się przyjemnie. Baardzo lubię takie taktyczne & strategiczne wyzwania ;]. Niestety podejrzewam, ze raczej zbyt długo się nie pobawię. Powód? Nuda.

FEELINGS ARE BORING. KISSING IS AWESOME.

Kobe  

Wysłany: 2010-06-24, 13:42   

Zapewne zostanę srogo ukarany za odgrzebywanie dawno zapomnianych tematów ale co mi tam, raz kozie śmierć jak to mawiają :lol:

Przygodę z Total Warem zacząłem późno bo od Medievala II i do dzisiaj pozostaje on moja ulubioną częścią serii (no może nie do końca goła wersja gry a modyfikacje do niej, które sprawiają, że M2 jest produkcja wręcz nieśmiertelną :wink: Co do pozostałych części serii to grałem w nie i muszę powiedzieć, że Shogun i Medieval I maja bardzo dobry klimat ale niektóre mechanizmy gry nie do końca przypadły mi do gustu. Za Romem nie przepadam ze względu na to, że antyk nie jest jakąś szczególnie lubiana przeze mnie epoką. Empire, no ciężko tu powiedzieć coś pozytywnego o tej maszynce do wyciągania kasy poprzez DLC. Jedynym co mi się w tej grze podobało to pomysł na wyciągnięcie niektórych struktur z miast. Co do jak do tej pory ostatniej części, Napoleona, do tej pory nie kupiłem go zrażony poprzednikiem i nie zamierzam tego stanu rzeczy zmieniać :wink:

To by było na tyle moich wypocin :smile: Mam nadzieję, ze na tym forum są jeszcze jacyś inni fani TW ale patrząc po wpisach w tym temacie to chyba raczej jest to płonna nadzieja :smile:
Odpowiedz do tematu