|
Sharli
Administrator
Radość Cukiernika

|
Wysłany: 2010-05-23, 13:14 Na co czekamy
|
|
Anime Wiosna 2010:
- Iron Man
- Arakawa Under the Bridge
- Heroman
- Angel Beats!
- Ichiban Ushiro no Daimaou
- Working!!
- K-ON! 2
- Hime Chen! Otogi Chikku Idol Lilpri
- Black★Rock Shooter
- Haiyore! Nyaruko-san
- Ashiaraiyashiki no Juunintachi
- Tales of Symphonia: Tethe’alla Hen
- Mayoi Neko Overrun!
- Yutori-chan
- Shin Koihime Musou: Otome Tairan
- Ookiku Furikabutte: Natsu no Taikai-hen
- Ring ni Kakero 1: Shadow
- B Gata H Kei
- Major 6th Season
- SD Gundam Sangokuden Brave Battle Warriors
- Jewelpet Tinkle
- Hime Chen! Otogi Chikku Idol Lilpri
- Metal Fight Beyblade: Baku
- KissXSis
- Senko no Night Raid
- Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin
- House of Five Leaves
- Yojouhan Shinwa Taikei
- Kaichou wa Maid-sama!
- Hakuouki
- Uragiri wa Boku no Namae wo Shitteiru
Na które z tych pozycji oczekiwaliście? Na czym się zawiedliście?
Jeśli chodzi o mnie to zainteresowałam się 3 ostatnimi pozycjami. 'Kaichou wa Maid-sama!' - bardzo przyjemna komedia romantyczna z naprawdę dużą dawką humoru. 'Hakuouki' - bishoneni, samurajowie, fajna kreska...dla mnie wystarczy ;D. Co do ostatniej pozycji jestem na razie nastawiona sceptycznie, ale zobaczymy co będzie dalej. Poza tym shounen-ai/yaoi, to raczej nie dla mnie.
"Most people think time is like a river, that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time, and I can tell you, they are wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I really am and why I say this. Come, and I will tell you a tale like none you have ever heard... "

|
|
Krs
Pan własnego umysłu

|
Wysłany: 2010-06-03, 23:06
|
|
Ja generalnie czekam na wakacje. Czekam również (tu należy się nagroda za cierpliwość) na to, aż będzie mi się tak chciało, jak mi się nie chce, tudzież na poprawę sytuacji gospodarczej w Polsce.
A tak jeśli chodzi o animce, to chyba tylko Fate/Stay night - Unlimited Bladeworks (movie). Jeśli ktoś chciałby obejrzeć, proponuje wpierw zapoznanie się przynajmniej z serią Fate/Stay (anime). Optimum to natomiast visual novela Fate/Stay.
Ciekaw jestem jak upchneli 10 godzin czytania (dosyć dobrym tempem) w jeden film. Tym bardziej, że seria Fate/Stay miała 13 odcinków, a i tak nie oddała całości z visualki.
|
|
Sharli
Administrator
Radość Cukiernika

|
Wysłany: 2010-06-05, 18:58
|
|
Spring and Summer Anime 2010
- Shukufuku no Campanella
- Shiki
- Digimon: Xros Wars
- Amagami SS
- Seikimatsu Occult Gakuin
- The Legend of the Legendary Heroes (Densetsu no Yuusha no Densetsu)
- Ookami-san to Shichinin no Nakama-tachi
- Seitokai Yakuindomo
- Sekirei ~Pure Engagement~
- Nurarihyon no Mago
- Asobi ni Iku yo!
- Tono to Issho
- Strike Witches 2
- Gakuen Mokushiroku: High School of the Dead
- Mitsudomoe
- Osaka Hamlet
- Sock Monkey Loves You
- .hack//Link
- Kuroshitsuji 2
- Sengoku Basara 2
Najbardziej z tej listy interesują mnie Senkoku Basara i Kuroshitsuji. Co do Kuroshistuji, to premiera miała być w marcu, ale przenieśli niestety na czerwiec. Mam duże oczekiwania co do tej pozycji. Martw mnie zmiana głównych bohaterów, ale ponoć mają wystąpić gościnnie.
Fall/Autumn 2010 Anime
- Togainu no Chi
- Tegami Bachi season 2
- Hyakka Ryouran -Samurai Girls
- Sora no Otoshimono 2
- Bakuman
- Ore no Imouto ga Konnani Kawaii Wake ga Nai (My Little Sister can’t be this Cute)
- Shinrei Tantei Yakumo (Psychic Detective Yakumo)
- Kuragehime
- Shinryaku! Ika Musume
- Danball Senki
- Starry☆Sky
- Kami Nomi zo Shiru Sekai (The World Only God Knows)
- Mardock Scramble 1: The First Compression
"Most people think time is like a river, that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time, and I can tell you, they are wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I really am and why I say this. Come, and I will tell you a tale like none you have ever heard... "

|
|
Krs
Pan własnego umysłu

|
Wysłany: 2010-06-06, 10:43
|
|
- Ore no Imouto ga Konnani Kawaii Wake ga Nai (My Little Sister can’t be this Cute)
Czytam aktualnie light novele na baka tsuki. I to jest po prostu przezabawne, absurdalne i pozycja obowiązkowa dla każdego kto lubi się pośmiać przy czytaniu. Niestety dopiero 3 chaptery przetłumaczone.. a samo tempo tłumaczenia strasznie wolne.
|
|
Sharli
Administrator
Radość Cukiernika

|
Wysłany: 2010-06-06, 16:40
|
Krs napisał/a: - Ore no Imouto ga Konnani Kawaii Wake ga Nai (My Little Sister can’t be this Cute)
U mnie ta pozycja raczej odpada ze względu na to: Genre: Comedy, Drama, Ecchi.
Kryśka, czy Ty w ogóle oglądasz coś, co nie ma związku z visualkami?

|