Poprzedni temat :: Następny temat

Kim chcielibyśmy zostać gdyby.. fantastyka opanowała świat?

Autor Wiadomość

Mag_Drun  

Strażnik Ranaloth

knite of a leaving deaf

Wysłany: 2008-02-05, 00:05   

Galadriela urodziła się już w Ammanie. Kirdian natomiast był wodzem ludu przystani, czyli części Telerich, którzy tam w ogóle nie popłyneli. To wskazuje, że dzieliły ich około dwa pokolenia.

"Czyny niezaistniałe wywołują często katastrofalny brak następstw"
Stanisław Jerzy Lec

ManJAk

TECHSMITH

Wysłany: 2008-02-05, 02:32   

ano, nic tak nie wkurwia jak poczucie tarcenia bezswensownie czasu z uświadomieniem sobie ze nie ma sie go nieskończenie duzo, dlatego lubie nekromancje, "niesmiertelnośc" wiecznośc i pasja - bo magai to zazwyczaj pasja magów (nieźle dochodowa swoja droga)

Mag_Drun  

Strażnik Ranaloth

knite of a leaving deaf

Wysłany: 2008-02-28, 15:20   

Inna sprawa, że gdyby fantastyka opanowała świat byłoby miejsce na Fraggle Rock. A tam niesmowitą postacią, ktora bardzo mnie inspiruje jes Wiedźma Ple-Ple. Posłuchajcie wielowarstwowych mądrości Wiedźmy a zrozumiecie dlaczego.

Stanisław Jerzy Lec

Mrrrrilva

Strażniczka Ranaloth

Pure Evil

Wysłany: 2008-02-28, 16:52   

Mag, to jak ty będziesz wiedźmą, ja mogę być jednym ze szczurów ;] Swoją drogą niezła fucha a w razie atomówki przeżyję ja i karaluchy :cool:

"Szczerze mówiąc myślę, że moim zdaniem dla mnie to chuj"

Człowiek, człowiekowi wilkiem a zombie, zombie zombie.

Karin  

Miau...?

Wysłany: 2008-02-28, 21:49   

Hmm. Szczerze mówiąc to nie wiem kim chciała bym być. Magiczką, wampirzycą, elfką, półdemonicą? Nie wiem trudno jest mi się zdecydować. Może jakimś dziwnym mieszańcem? Oo A może po prostu sobą. Chociaż przydało by się mieć wiele żyć i być każdą po kolei ^^

Artdico  

Mistrz

Wysłany: 2008-03-30, 23:02   

A ja bym został magiem. Z wielką, długą, białą brodą. Wielkim, dobrym magiem, znającym wszystkie szkoły magii. Także te czarnomagiczne - ale nie poddającym się im, raczej wykorzystującym tylko ku dobru. Tak zresztą wygląda moja własna postać fantasy w RPG - bo jestem Mistrzem Gry :).

"Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest miłość."
1 Kor 13, 13

Alva de la Gon  

okrutnie...

Wysłany: 2008-03-31, 21:42   

A ja bym była pewnie szaloną półelfką z dużą dozą magii. No i miałabym udomowionego smoka i pewnie jeszcze parę innych stworków :smile:

Życie jest jak rzeka, co było nie wraca, a co jest szybko ucieka... /twórczość własna/

Black napisał/a:

"Życie nie ma sensu,
nic nie ma sensu,
Nie ma sensu
--- kupować kredensu".

http://krainazmierzchu.mojeforum.net/ Początkująca gra wyobraźni

Mag_Drun  

Strażnik Ranaloth

knite of a leaving deaf

Wysłany: 2008-07-17, 20:29   

Nastąpiła kolejna metamorfoza: pod wpływem oglądania wraz z synem "Sezamków" coraz bardziej podoba mi się postać LiczyHrabiego (Counting Count albo jakoś tak). Na tego przeuroczego wampira zawsze można liczyć. Przypomina mi się jak w podstawówce, wracając autobusem do domu liczyłem mijane przez autobus linie rozdzielające pasy ruchu na ulicy.

Stanisław Jerzy Lec

Carmenia  

Kocham fantasy!

Wysłany: 2008-08-06, 21:17   

Ja bym chciała być wampirzycą ale z ciałem elfki no i z z mocą taką jak wampiry w "Kroniki Wampirów" przynajmniej. Chociaż lubię też wilkołaki a Władczyni Demonów z "Kruczego Dworu" wcale nie była taka zła xD ciężko się zdecydować więc najlepiej zostać smoczycą

What is living without the reading?
With it every reading without the life.

Wampiry, Wilkołaki, Elfy, Smoki, Krasnoludy, Gnomy itp. Świat fantasy...

Alvea  

Wysłany: 2008-08-06, 21:31   

Trudne. Uwielbiam wampiry,elfy.Ale zwłaszcza wampiry. Czemu? Bo mam fioła.
Wszystko co straszne i tajemnicze uwielbiam.
Więc nie znam odpowiedzi na to pytanie.

Patrz w głębię duszy człowieka,wyczuwaj jego serce.Bo prawdziwe poznanie to uczucia,a czyny nie zawsze oddają ich znaczenie.
Życie jest jedno, czasu tak mało, poznawanie jest żmudne, nieznanego tak wiele..

Carmenia  

Kocham fantasy!

Wysłany: 2008-08-08, 12:29   

Chyba się już zastanowiłam xD najlepiej jakbym w dzień była elfką o czarnoksięskich mocach a w noce między pełnią a nowiem wilkołaczką a noce między nowiem a pełnią wampirzycą hehehe mix :mrgreen:

What is living without the reading?
With it every reading without the life.

Wampiry, Wilkołaki, Elfy, Smoki, Krasnoludy, Gnomy itp. Świat fantasy...

desire  

Czereśniak

Wysłany: 2008-12-30, 08:20   

Kelpe jest zajefajne ^^ Kelpie - w folklorze celtyckim nadnaturalny wodny koń, zmieniający kształty, nawiedzający szkockie jeziora i rzeki. Na Orkadach podobne stworzenie nosi nazwę Nuggle, a na Szetlandach Shoopiltee. Pojawia się także w folklorze skandynawskim jako Bäckahästen ("koń potokowy"). Ale raczej nimfą ;3

D.Krawiec  

Wredna, chamska mucha

Wysłany: 2009-01-06, 18:33   

desire napisał/a:

Śliwka Parszywka No to gratuluje. Nie spodziewałam się ;>

Ale czemu od razu ją obrażasz?

Ale dobra... wracając do tematu:
chciałbym posiadać moce, które byłyby wręcz zbawieniem dla mordercy ^^
Chodzi mi tu o wyostrzony słuch, wzrok, umiejętność wtapiania się w otoczenie jak taki mały kameleonik ;)
No i przywłaszczył bym sobie jakąś odjazdową giwerę, całkiem spory kaliber, no powiedzmy z kulami, które zabijałyby magiczne stwory, bo zaczyna się tu roić od wilkołaków, wampirow itd.
Ja bym was mordowal bestie nieczyste! hyhyhy...
Jednak nadal pozostalbym człowiekiem, by nasz gatunek nie stał się chronionym przez leśniczych^^

Mirklanda  

Grzechu Warta

Wysłany: 2009-03-12, 13:11   

Gdyby nasz świat stał się światem Fantasy, wybudowałabym świątynię Ulryka i została pierwszą kobietą Rycerzem Zakonu Białego Wilka:D. Pewnie byłabym fanatykiem religijnym. Ostatnio jakoś tak weszło mi w krew:D

elessar2  

Earth's cry, heaven's smile

Wysłany: 2009-03-15, 15:20   

Hmm, wybrałby chyba propozycje A, czyli wojownik/bohater. Perspektywa bycia magiem, jest równie ciekawa, ale żeby nim zostać to trzeba mieć poukładane w głowie, a mi tego brakuje xPPP

"Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza. Jednym jesteś ty"

WMIK  

Wysłany: 2009-03-15, 17:39   

Hmm... pytanie raczej niełatwe. Myślę, że odpowiedź "b" byłaby odpowiednia. Z pewnymi modyfikacjami. Nie budowałbym wieży. Bo i po co? Raczej wędrowałbym sobie po świecie poznając magię, zaklęcia przeróżne i takie tam. Może ewentualnie rozwaliłbym parę potworów. A co mi tam :wink:

"Przypadek – to Bóg przechadzający się incognito." A.Einstein

master'U  

Po prostu MISTRZU

Wysłany: 2009-04-01, 19:28   

Oczywiście, żę zostalbym jakimś wojownikiem. Zawsze kręciło mnie miotanie mieczami, albo różnymi toporami :jupi:
Ba, mordowałbym potwory niczym Wiedźmin :wink:

Serindrack  

Jedyny Taki Majonez

Wysłany: 2009-04-14, 18:10   

Taa... JA tam zawsze utożsamiać się lubiłem z mrocznym elfem, nekromantą i do tego fanatykiem sztyletów :P

Rararara?
Jakby ktoś stąd grał w GW, mój nick tamże: Drack Una.

Magda  

Marzycielka...

Wysłany: 2009-12-17, 19:40   

A ja bym przyłączyła się do elfów :jupi: i latałabym po niebie ze smokami (tymi fajnymi, małymi ;D)

Aszyd

Wysłany: 2009-12-17, 20:11   

A...z której bajki się właśnie urwałaś?

Strider  

Szpieg z Krainy Deszczowców

Strażnik

Wysłany: 2009-12-17, 22:46   

Madziu, ale czy mały smoczek utrzymałby Cię na swoich marniutkich skrzydełkach?

Lolindir  

I see what you're doing there

Wysłany: 2009-12-18, 13:41   

Ja bym chciał być Adolfem Hitlerem albo Darthem Vaderem. Ale tak, żeby nie być kurduplem ani też nie chodzić zapakowany w czarną konserwę.

W pierwszej kolejności anihilowałbym Magdę i zeżarł te jej małe smoczki. Palce lizać.

Vrussia  

Wysłany: 2009-12-29, 11:36   

Umieć czarować, mieć moc. Uau. To coś dla mnie.

Fenrir  

Wysłany: 2010-02-03, 23:46   

Mag ze specjalizacją nekromanta lub skrytobójca prac może ciężka ale dająca satysfakcję :P

Eniphoenix  

Potężny wampir

Wysłany: 2010-02-21, 22:27   

Gdyby nasz świat stałby się fantastyczny, podjąłbym kroki w kierunku zostania wampirem. Czemu? Bo jestem fanatykiem wampirów :razz: . No i chciałbym mieć moce takie, jakie przedstawiłem w moim poście w temacie o wampirach. Co do tego, czym bym się zajął... mam dwa pomysły. Albo nauczyłbym się co nieco z magii i co nieco z walki bronią i został płatnym mordercą, albo nauczyłbym się magii (ze szczególnym wskazaniem na nekromancję), stworzył sobie nieumarłą armię i zabrał kawałek świata dla siebie! Buahahahahahaha! :twisted: :devil:

...

Narsereg  

Strażnik Ranaloth

Ognisty Urodziwiec

Wysłany: 2010-02-23, 00:15   

Ja bym tam został magiem ognia - pracownikiem krematorium...

The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness. For he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you.

Odpowiedz do tematu