|
Mrrrrilva
Strażniczka Ranaloth
Pure Evil

|
Wysłany: 2007-07-25, 21:24
|
Popieram pomysł Fae. Taka kara to jeszcze sprawa do odrobienia ale tylko jeśli ktoś nie przełożył terminu i ogólnie się nawet nie odezwał w sprawie swojej pracy. Zawsze można odnaleźć jakieś okoliczności łagodzące prawda?
No i ilość punktów karnych nie może zniechęcać do dalszej zabawy bo grunt to gleba, jak mawiają rolnicy
"Szczerze mówiąc myślę, że moim zdaniem dla mnie to chuj"
Człowiek, człowiekowi wilkiem a zombie, zombie zombie.
|
|
|
Faelivrin
Strażniczka Ranaloth
Giltine

|
Wysłany: 2007-08-04, 15:23
|
|
To co? Zgadzacie się na wprowadzenie punktacji?
I czy mam dodać punkty za pojedynki które już były czy "prawo nie działa do tyłu" i dopiero następny pojedynek będzie działał na tej zasadzie?
Kust er mich? wol tûsentstunt,
tandaradei,
seht wie rôt mir ist der munt!
|
|
|
Smoq
Administrator
7uu7

|
Wysłany: 2007-08-04, 16:36
|
|
IMO powinnaś dodać pkt za pojedynki które się odbyły... no a przynajmniej za te z których się wywiązano.
I sądzę, że tu nie bardzo jest co się zgadzać lub nie, nie zauważyłem głosów sprzeciwu więc... sprawa chyba jasna jest ^^.
the sun is in your eyes
the sun is in your ears
I hope you see the sun
someday in the darkness
See Saw, Aura

|
|
|
aqvario
Brązowe Rymy
Leń patentowany

|
Wysłany: 2007-08-04, 18:04
|
|
też jestem za :) także wstecz.
Hayate - mangi po polsku! To my! :)
|
|
|
Madame la Wilko
Bajarka
Groszek

|
Wysłany: 2007-08-20, 00:17
|
|
Taka mała uwaga do modów, którzy obierają pocztę. Tekst trochę inaczej wygląda otworzony w wordzie, niż jako HTML na gmailu.
Dziękuję za uwagę.
Wilkołaczka - ta jedyna i właściwa
Jak również niepowtarzalna!
I'm fucking Tajemnicze M.!
|
|
|
Rabarbar
~

|
Wysłany: 2007-12-16, 21:09
|
|
Ja (21:00)
Feal
Ja (21:00)
to ze moj i nerka pojedynek wisi juz 2 miesiace to jakies twoje specjalne wzgledy? ; ]
Faelivrin (21:01)
noooo
czekam aż mnie wen natchnie
żeby go ocenić
Ja (21:01)
aaa to jest powood
Ja (21:02)
a jaki sens ma ocenienie przez ciebie skoro znasz tozsamosc autorów?
Faelivrin (21:02)
ale chyba zrezygnuję
to jest widze to lekka kolizje zasad
Faelivrin (21:02)
nie wierzysz w mój obiektywizm?
nie wierze w podwojny stanrady
Faelivrin (21:03)
tzn?
Ja (21:04)
to znaczy to że robisz podwojny stanrd - dla oceniających i dla ciebie
stanrard*
stanrat?
standard
o
Faelivrin (21:04)
Standard
trudne slowo
Faelivrin (21:06)
wnieść w "propozycjach" wniosek, by zabronić mi komentowania. Blackowi nie, bo on się tym nie zajmuje
Faelivrin (21:06)
jak reszta się z tobą zgodzi to ok
|
|
|
Madame la Wilko
Bajarka
Groszek

|
Wysłany: 2007-12-16, 21:24
|
|
Dzieciaczki moje drogie, co sie dzieje z tym działem, jakoś mnie nie zachwyca. Szkoda, że to tak umiera, szkoda, że nie wszyscy sie wywiązują i nie mają logicznego wytłumaczenia, czemu nie. SZKODA czyjejś pracy, a przełożyć to nie wielki problem, aczkolwiek skleroza tez człowiek (pozdro Fae).
Ok, ale ja miałam pisać odnośnie powyższej rozmowy. Mi nie przeszkadza to, ze Fae chce oceniać i to robi. Byleby nie podpowiadała innym odnośnie autorów, tylko fajnie by było utrzymać to wszystko w jakiejś dyscyplinie i trzymać się terminów. Nie mówię, że to trzeba jakoś kurczowo się trzymać i dwie minuty po terminie już sie nie liczy. Jasne rozumiem, wypadki losowe, ale nie przesadzajmy. Troszkę trzymajmy się zasad ustanowionych na początku.
|
|
|
Akia
Lady Makbeth

|
Wysłany: 2007-12-16, 21:31
|
|
Hmmm... Skoro Fae ma ochotę oceniać, to czemu jej nie pozwolić na to? Mam jednak pomysł, żeby wilk był syty i owca cała.
Może niech ten, kto rzuca rękawicę, zamieszcza teksty. W tym momencie tylko autorzy będą wiedzieli, kto napisał które opowiadanie. A Fae będzie mogła oceniać. Po ustawowych trzech (zgadza się?) tygodniach zamieszcający wyśle jej informację, który tekst jest czyj i będzie mogła oficjalnie to ogłosić.
Chyba ufamy sobie na tyle, żeby nie podejrzewać, że przeciwnik dopuści się czynu niegodnego i poprzestawia przecinki.
Nie starczy nam nigdy czasu na wypowiedzenie ostatniego słowa, słowa naszej miłości, pragnień, wiary, wyrzutów sumienia, poddania się, buntu...
|
|
|
Faelivrin
Strażniczka Ranaloth
Giltine

|
Wysłany: 2007-12-16, 21:35
|
Cytat: aczkolwiek skleroza tez człowiek (pozdro Fae).
E, wiem. Ostatnio się zapuściłam, a usprawiedliwienie mam kiepskie - szkoła i moje dzikie ambicje średniej powyżej pięciu @@ A poza tym dzikie wkurzanie się przy każdej tego typu rozmowie:
Faelivrin: (Sobota 08.12.2007 19:09)
Doczekam się tych dwóch pojedynków, hm?
(Sobota 08.12.2007 19:10)
e, zaraz
<grzeb>
(Sobota 08.12.2007 19:12)
Albo nie mam Twoich tekstów, albo mam i o tym nie wiem.
Silvan [BŚ]: (Niedziela 09.12.2007 10:17)
zobacz w katalogu spam, czy nie ma wiadomosci od <mail Nekra>
Faelivrin: (Niedziela 09.12.2007 10:18)
nie mam
Silvan [BŚ]: (Niedziela 09.12.2007 10:19)
hm
wroce do domu, to ci przesle znowu
Faelivrin: (Niedziela 09.12.2007 10:19)
kej
Pojedynków do tej pory nie ma, a ja nie wiem, czy to wina poczty, moja czy Nekra. Teoretycznie mogę olać i wkleić to co dostałam, ale wygrywanie pojedynków walkowerem jest bez sensu, i z tego co wiem - po rozmowach z kilkoma osobami - ludzie wolą poczekać na spóźnialską osobę niż nie mieć z kim konkurować. I racja, bo wtedy to sens traci.
A np Art wygrał już w ten sposób drugi pojedynek... Z dwóch które miał. A tekst jest niby napisany. Niby, bo go na oczy nie widziałam. A Art zrzędzi. Że on nie chce tak. I co ja mam wtedy robić, co? I tak się nie podoba, i inaczej też nie.
Cytat: Chyba ufamy sobie na tyle, żeby nie podejrzewać, że przeciwnik dopuści się czynu niegodnego i poprzestawia przecinki.
A mi nie ufacie na tyle, żeby zaufać mojemu obiektywizmowi, hm? Tym bardziej, że rzadko oceniam pojedynki...
A teksty chociażby Łaka da się rozpoznać na pierwszy rzut oka =='
Zresztą, teksty przychodzą na maila, do którego hasło mam tylko ja. Miałam udostępnić je całemu forum? Czy wysyłać na pm, które zjada bbcode?
tandaradei,
|
|
|
Rabarbar
~

|
Wysłany: 2007-12-19, 12:14
|
Trochę źle się odczytano moj postulat - ja nie chce Fael zabraniać oceniać czegokolwiek, ani to nie jest kwestia niewiary czy wiary w jej obiektywność. Poprostu nie lubię podwójnego zestawu zasad. Nielubię też wydłuża sie podwojnie czas pojedynku tylko po to żeby samemu mozna było dać ocene, z którą się zwleka, i robi sie to nadal. Fael cieszę się że chcesz być wzorową uczennicą ale jak ma to rzutować na pojedynki, to moze naezaloby wybierac, bo tak to ani me ani be.
W każdym razie jedno rozwiązanie problemu dała już Akia, i szczerze mówiąc podoba mi się. Przy okazji spycha cześc odpowiedzialnosci za ta impereze na pojedynkujących się, a moda ograncza tylko do stania z nożem i patrzenia na zegar. : P
Cytat: A teksty chociażby Łaka da się rozpoznać na pierwszy rzut oka =='
Eeee, a skad to możesz wiedzieć skoro żadnego mojego tekstu nie musiałaś rozpoznawac bo były podpisane? : P Patrząc na pewną ocenę w pojedynku i późniejsze komentarze w dziale jednak wynoszę jednak że nie każdemu udaje się ww. sztuka. ; ]
|
|
|
Faelivrin
Strażniczka Ranaloth
Giltine

|
Wysłany: 2007-12-19, 15:39
|
Eeej, tamten tekst z "sama chcę ocenić" to był po to, żebyś się odczepił @@
Problem jest taki, że ostatnio mało kto ocenia pojedynki - przykładowo "Przemiana" miała tylko trzy oceny. Ma ktoś propozycję, co z tym zrobić? Swojego czasu rozsyłałam linki do opowiadania po liście z gadu, ale odzew był niewielki =='
Cytat: Eeee, a skad to możesz wiedzieć skoro żadnego mojego tekstu nie musiałaś rozpoznawac bo były podpisane?
Bo nikt tak nie wydziwia jak ty ;*
Cytat: W każdym razie jedno rozwiązanie problemu dała już Akia, i szczerze mówiąc podoba mi się. Przy okazji spycha cześc odpowiedzialnosci za ta impereze na pojedynkujących się, a moda ograncza tylko do stania z nożem i patrzenia na zegar. : P
Nie zgadzam się. Absolutnie. Z tej prostej przyczyny, że pojedynkujący aż nazbyt często nie wysyłają swoich prac.
Jak wasza aktywność zacznie wynosić 100% to wtedy może. Ale nie wcześniej.
tandaradei,
|
|
|
Madame la Wilko
Bajarka
Groszek

|
Wysłany: 2007-12-19, 16:18
|
Mi też średnio podoba się pomysł Akii. Wydaje mi się, że mogłoby to doprowadzić do lekkiego chaosu. Jak dla mnie lepiej, jak opiekuje się tym wszystkim jedna osoba. Poza tym zgadzam się z tym
Faelivrin napisał/a: że pojedynkujący aż nazbyt często nie wysyłają swoich prac.
Jak wasza aktywność zacznie wynosić 100% to wtedy może. Ale nie wcześniej.
Szkoda tylko, że i ta inicjatywa upada, a był to bardzo doskonały pomysł.
Ale muszę się przyznać, że sama też sobie odpuściłam. Miałam oceniać wszystkie pojedynki, ale takie w których walkowerem wygrywa jedna osoba nie są ciekawe i można niechcący o tym zapomnieć.
|
|
|
Artanis
Lone Wolf

|
Wysłany: 2007-12-19, 17:39
|
Jeszcze tu nie pisałem, więc zacznę od początku.
Bardzo podobał mi się pomysł Pojedynków. Inicjatywa trafiona bezbłędnie - z jednej strony mobilizuje do pisania, z drugiej jest do pewnego momentu anonimowa i niezobowiązująca jakościowo.
Poza dwoma opowiadaniami w Pojedynkach nie napisałem w życiu nic ; ) Dział Naszej Twórczości, to dla mnie za wiele by sprawdzać swe umiejętności i wystawiać grafomańskie teksty pod pręgierz krytyki czytelników. "Pojedynki" zaś dają nadzieje, ze drugi z tekstów będzie an tyle słaby, że własną tffurczością będzie można nawiązać walkę, a krytyka nie będzie aż tak dotkliwa.
A teraz gwoli spraw aktualnych:
1. Nie mam nic przeciw ocenianiu Fae na normalnych zasadach. Tym bardziej, ze teksty osób piszących są łatwo rozpoznawalne po stylu i większość oceniających i tak wie kto jest kim w pojedynku.
2. Inicjatywa umiera przez niesłowność graczy. I nie pomogą tu większe kary za niedostarczanie prac... Sam czuję sie zniechęcony maxymalnie, nie wiem w sumie czy powinienem sie wstydzić stylu i dać spokój z pisaniem czy być zadowolonym z prowadzenia w Pojedynkach :D ( Z tego miejsca dzięki dla Mana za przeczytanie i krytykę ; ) )
3. Moze jeśli skrócimy czas na oddanie pracy pomoze to w mobilizacji? W końcu komu potrzeba więcej czasu nież 2/3 dni? Może ograniczenie czasu do tygodnia sprawi, ze podejmować rękawice będą osoby zdecydowane siąść i wziać sie do roboty, posiadajacy wolny czasi i pomysł nasówajacy się do głowy zaraz po przeczytaniu warunków? Nie takie, które weny szukać będą po miesiacu, a przy natłoku innych zajęć dadzą sobie spokój?
EDIT:
Madame la Wilko napisał/a: Miałam oceniać wszystkie pojedynki, ale takie w których walkowerem wygrywa jedna osoba nie są ciekawe i można niechcący o tym zapomnieć.
I dlatego wygrywanie walkowerem jest gorsze niż przegrana w uczciwym pojedynku. Nie podejmę już w każdym razie rękawicy rzucone przez osobę która z pojedynku się nie wywiązała.

|
|
|
Wielebny_Spell
Erotoman Gawędziarz
|
Wysłany: 2007-12-19, 18:34
|
Art napisał/a: 3. Moze jeśli skrócimy czas na oddanie pracy pomoze to w mobilizacji? W końcu komu potrzeba więcej czasu nież 2/3 dni? Może ograniczenie czasu do tygodnia sprawi, ze podejmować rękawice będą osoby zdecydowane siąść i wziać sie do roboty, posiadajacy wolny czasi i pomysł nasówajacy się do głowy zaraz po przeczytaniu warunków? Nie takie, które weny szukać będą po miesiacu, a przy natłoku innych zajęć dadzą sobie spokój?
W zasadzie bardzo dobry pomysł. sam tak mam, że wszystko robię na ostatnią chwilę. W momencie gdy mam do dyspozycji dwa, trzy tygodnie, z czasem opada zapal, chęć, a i koncept, który kołatał się gdzieś w głowie umiera śmiercią naturalną. Co do przedłużenia terminu: tylko raz i max o 3 dni.
|
|
|
Rabarbar
~

|
Wysłany: 2007-12-26, 03:11
|
Art napisał/a: Tym bardziej, ze teksty osób piszących są łatwo rozpoznawalne po stylu i większość oceniających i tak wie kto jest kim w pojedynku.
Mam niejasne wrażenie że akurat ty miewasz problemy z tym przeczuciem, bo ostatnio oceniłeś wyżej mój tekst a gratulowałes wygranej oponentowi. : D Byłbym bardziej ostrożny w wstawianiu takich tez.
Aha moja propozycja - jeśli pojedynek nie wypali z winy jednej osoby, to niech nie będzie ujawnienia tylko niech rękawica wraca na stół i czeka aż nastepny gracz ją podejmie.
|
|
|
Faelivrin
Strażniczka Ranaloth
Giltine

|
Wysłany: 2007-12-26, 11:35
|
Cytat: Aha moja propozycja - jeśli pojedynek nie wypali z winy jednej osoby, to niech nie będzie ujawnienia tylko niech rękawica wraca na stół i czeka aż nastepny gracz ją podejmie.
Tak już raz było, Art mnie o to prosił. Czekaliśmy - chętnych nie było. Dlatego po ustalonym terminie oczekiwania wstawiłam.
tandaradei,
|
|
|
Artanis
Lone Wolf

|
Wysłany: 2007-12-26, 12:43
|
Łaku napisał/a: Aha moja propozycja - jeśli pojedynek nie wypali z winy jednej osoby, to niech nie będzie ujawnienia tylko niech rękawica wraca na stół i czeka aż następny gracz ją podejmie.
Faelivrin napisał/a: Tak już raz było
Nie zaszkodzi wprowadzić coś takiego do regulaminu.
A co myślicie o tym skróceniu czasu pojedynku do tygodnia?
|
|
|
Faelivrin
Strażniczka Ranaloth
Giltine

|
Wysłany: 2008-02-16, 13:17
|
|
1. Proponuję kasację tematu "Wyniki pojedynków". Jest niepotrzebny - punktacja jest w "liście".
2. Nie blokowanie zakończonych pojedynków bądź przerzucanie tekstów do działu z twórczością.
3. Jak wszyscy zauważyli, ostatnio mnie nie ma (i na razie słabo się zanosi, by ta sytuacja uległa zmianie), więc za wszystko odpowiedzialny jest Black.
tandaradei,
|
|